Pszichoinformatika

A végtelen tudat ismeretlen területei.

A párom megérezte a csőtörést

2021. november 20. 06:26 - Bognár Tas

Kedves Tas!

Kérted, hogy osszunk meg intuíciós történéseket. Hát itt van egy, amit a párom a minap produkált.

Bár tanítványod voltam kb. 15 éve, gyakorlom is, és fel is használlom a gyakorlatokat, mint szakpszichológus, ha pácienseimnél mélyebbre kell látnom a valódi probléma feltárásában. Nagyon hasznos, és nem csak a munkában, de az élet minden területén!

A párom viszont néha spontán olyan dolgokra hívja fel a figyelmemet, amik megkérdőjelezhetetlenül nem lehetnek véletlenek. És tessék, ez is bejött. A történet a következő:

Egy hivatalba kellett mennem már másodszorra, mert az első alkalom sikertelen volt. A párom azt mondja: "feleslegesen mész megint, mert biztosan csőtörés lesz". Legyintettem, de azért ha ez a boszorkány ilyet mond, akkor az ember elbizonytalanodik, hogy nyakába vegye-e a várost oda-vissza 3 órás útra feleslegesen.

csotores.jpg

Hát én elindultam, és ez a látvány fogadott a hivatal utcájában. Le is fotóztam, teljesen ledöbbentem, el is küldtem Neki. A válaszában döbbenetnek semmi jele nem volt, csak egy smiley-t küldött a messengeren válaszként, mint ha ez teljesen természetes volna. Aztán hirtelen valami más témára tért át a következő üzenetben, mintha Neki ezt teljesen hétköznapi lenne...nem kezdett el semmi meglepődést még csak színlelni sem...

Említetted, amikor ismétlőn voltam, hogy a nőknek fejlettebb az agyuk abból a szempontból, hogy a két agyféltekét összekapcsoló „kéregtest” háromszor vastagabb a férfiakhoz képest, így intuíciójuk fejlettebb. Sokszor az is eszembe jut, ahogy idézted Einsteint, miszerint „egyetlen felfedezés sem született racionális gondolkodás során”, illetve „az intuitív agy egy áldott ajándék, a racionális agy egy hűséges szolga”.

Nos a sok éves tapasztalatból generálódott objektív konklúzióm, hogy implementálni kell azt a hétköznapi rutint a férfiak életébe, hogy egy döntéshelyzet előtt kérdezze meg a női agyat, mit érez egy adott döntéssel kapcsolatban, majd azt racionálisan át kell gondolni.

Ebben az esetben egy telefont megért volna indulás előtt :) Fel kellett volna hívnom a hivatalt ugyebár...

Nos ennyi.

Minden jót kívánok Neked!

Henrik

Szólj hozzá!
Címkék: intuicio

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoinformatika.blog.hu/api/trackback/id/tr2016760140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása