Pszichoinformatika

A végtelen tudat ismeretlen területei.

RIPORT A HATODIK ÉRZÉKRŐL

2018. október 10. 14:17 - Bognár Tas

Astronet - 2010

A HATODIK ÉRZÉK A TUDAT ÉRZÉKELÉSE

Országunk egyik leg foglalkoztatottabb auraszakértője és látója, tisztánlátás oktató/kutató osztja meg velünk tapasztalatait, és ázsiai tanulmányait. Elmondja, hogy a hatodik érzék ugyanolyan velünk született képességünk, mint bármelyik másik érzékszervünk. Nem természetfeletti, nem érzékszerveken túli „extraszenzor”, és a legkevésbé sem ezoterikus dolog. Egyszerűen csak saját tudatunk és tudatalattink, illetve mások mentális kisugárzásának belső képekkel való érzékeléséről van szó. Mindenki használja minden nap, de intuíciónkat általában fantáziálásnak könyveljük el – néha jogosan, néha nem.

Hatodik érzék alatt azt értjük - a köznyelv szóhasználatában -, amikor valakinek megérzése, intuíciója van, esetleg telepatikusan képes öt érzékszervén túli tudatátvitelre. Valójában nem csak erről van szó. Saját gondolatainkat is ezzel a hatodik érzékszervvel vesszük belső képekként. Tudatalattinkat álmainkon keresztül belső filmekként „látjuk”.

intuitive_mind.png

Tehát tudatunk, és más tudati formák érzékelése – melyeket nem a klasszikus öt érzékszervvel észlelünk – önmagában a hatodik érzék. Nevezhetjük harmadik szemnek vagy lelki szemünknek is, mivel optikai szemünkhöz hasonlóan képekben realizálódik „belső látásunk”.

A személyközi (interperszonális) megérzések elsősorban az érzelmi kapcsolatban álló élőlények között szoktak létrejönni: anya megérzi ha gyermekével komoly baj van, barátok megérzik egymás telefonhívását, párkapcsolatok egymás megcsalását, rokonok megálmodják egymás halálát, állatok gazdájuk hazajövetelét, ikrek érzik és tudják ikertársuk gondolatait, minden nap. Ezeket mindenki ismeri, hétköznapi tény. Annyira hétköznapi mindenki számára, hogy se cáfolni, se bizonyítani nem érdemes.

Viszont a szakmában használt belső látást már ezoterikus körökben is természetfelettinek tartják, szkeptikusok egyenesen elutasítják létezését. Ilyen a bűnügyi médium, a spiritiszta, a látó, a távdiagnoszta, az auraszakértő, a tarot kártyás, és még az asztrológus is, hiszen így ő is mélyebben láthat a bolygóállások személyes aspektusai mögé. Mindez tulajdonképpen csak a mindenki számára adott hatodik érzék irányított, tudatos használata főállásban. A spirituális technikák alapja a harmadik szem, azaz a hatodik érzék tudatos használata, hiszen a „spirit”, avagy a lélek, azaz a tudat érzékeléséről van szó, és mivel minden ezzel foglalkozó „szakembert” máglyán égettek el itt nyugaton (és világszerte ahol a fehér ember pusztított), emiatt kultúránkból ez a téma teljesen eltűnt, és csodának számít, természetfelettinek.

Pedig jobb ha tudjuk, hogy a természetben nincs természetfeletti jelenség! Csupán megmagyarázhatatlannak tartott dolgokat szoktunk – minden történelmi korban aktuális fejlettségi szintünk függvényében – misztikusnak és hihetetlennek elkönyvelni. Newton kijelentette, hogy madárnál nehezebb tárgy sosem fog repülni. A francia tudományos akadémia 1840-es közleményében kiadta, hogy „égből alázuhanó kövek nem léteznek”…ezeket ma meteoroknak hívjuk. A tudatmező érzékelésének bármilyen formája (távolbalátás, prekogníció, chanelling, médiumitás stb) ugyanilyen okok miatt rendkívül ezoterikus, hiszen kutatások hiányában ismeretlen terület. A tudomány egyik legnagyobb kérdése: hol a tudat?

TUDOMÁNYOS KUTATÁSOK már szerencsére megfelelő mennyiségű bizonyítékot gyűjtöttek az élőlények közötti transzperszonális kapcsolatokra (Rhine, Krippner, Moody, Targ, Puthoff stb). Mivel ez a tudományág mindössze 80 éves, ezért rendkívül kevés tudományosan megalapozott tényről beszélhetünk csak! 1930-ban kezdtek laboratóriumi körülmények között foglalkozni a telepátiával, tehát az elektromosságnál fiatalabb tudományról van szó!

Bátrabb kutatók a teleszomatikus jelenségekkel (ima, távgyógyítás, energiagyógyászat stb) kapcsolatban is jutottak már statisztikailag „lehetetlen” eredményekre. Norman Shealy idegsebész azért dolgozott rendszeresen tisztánlátó-távdiagnoszta Carolyn Myssivel (munkájukról a The Creation of Health c. könyvében olvashatunk), mivel 100 esetben 93 távdiagnózis megállta a helyét pusztán név és életkor alapján, telefonon keresztül. Egy a Stanford Egyetemen tudományosan szigorú körülmények között végzett laboratórumi kísérletben bizonyították, hogy két egymás mellett meditáló ember EEG-vel mért agyhullámai majdnem 100%-ban egy hullámhosszra kerülnek…két ember EEG mintázata viszont a kísérlet elejétől végéig 92% pontossággal megegyező képet mutattak: ők voltak az egy hullámhosszon lévő szerelmes pár.

Informatikus rendszergazdaként dolgoztam évtizedekig, de a tudati technikák érdekeltek mindig is, majd öt éves ázsiai kintlétem után itthon mint „látó”, auraelemzéssel foglalkozom. Emellett tanítom az auralátást (amire mindenki képes!), és egyéni tanfolyamokon a tisztánlátás, távolbalátás, chanelling stb rejtelmeibe vezettem be azt a több száz tanítványt, akik az utóbbi években sikeresen elvégezték a tudatmező érzékeléséről szóló „Tisztánlátás a gyakorlatban” c. meglehetősen gyakorlati tanfolyamot. Mivel a tanfolyamon ugyanúgy sikeres volt a pszichológia professzora, mint a pilóta és a rendőrnyomozó, ezért tapasztalati alapokra hivatkozva biztosan állíthatom, hogy…

 

A TISZTÁNLÁTÁSRA MINDENKI KÉPES!

A tanítványok, egy tibeti technikának köszönhetően már az első alkalommal elképesztő dolgokat képesek produkálni: pusztán név és életkor alapján leírják egy 150 kilométerre lévő személy részletes kinézetét, betegségeit, ruházatát. „Látják” hogy éppen egy strandon van a gyerekével, és tudják, hogy a titok c. könyv óta egy türkiz kocsira vágyik…a márkáját és típusát is elmondja a tanítvány. Egy másik esetben elmondja, hogy a távolban lévő személy éppen kórházban van, és érezhetően fáj a bélelszorulása…ezt saját testén érzi, melyet teleszomatikus hatásnak nevezünk. Egy másik tanítvány a tudatmezőn keresztül érzékeli, hogy a távolban lévő személy nem szemüveges, de kontaktlencsét hord, 2.5 dioptriás szeme mínuszos! Egy másik érzékeli aurám átnézésekor, hogy édesapám agyvérzésben halt meg 10 éve…és tényleg! Sebész tanítványom egy személy térde mögött mentálisan megtalál egy apró cisztát, majd elmondta, hogy lukas szívvel született. A ruhatervező lány egy rokonom aznap viselt ruháját írta le következőképpen: bokáig ér, ujjatlan, tengerkék, virágmintás, thai selyem. Mindezekből látszik, hogy a tanítvány adott szakterületében jártasabb, ezért részletesebben írja le a „látottakat”.

 

MŰKÖDÉSI ELVE EGYSZERŰ

Hullámok érzékelésén alapul. Ugyanúgy működik, mint összes többi érzékszervünk. Látásunk fényhullámokon száguldó külső információknak köszönhetően érzékeli a külső világot agyunkon belül. Hallásunk hasonlóképpen hullámtermészetű: hanghullámokon kapja a külső információkat, majd belül értelmezhető információkká alakítja. Szaglásunk „adatai” távolból érkeznek, hőérzetünk szintén a konvektorból jövő hullámokat érzékeli testünk felületén, majd agyunkban értelmeződik. Ízlelésünk és tapintásunk hullámtermészetét az fogja most hirtelen megérteni, aki ismeri az anyag hullámtermészetét (kvantumfizika, Heisenberg, Bohr). Tehát lényegében minden érzékszervünk kívülről jövő hullámtermészetű információkat érzékel és elemez. Öt érzékszervünkhöz hasonlóan hatodik érzékünk is hullámtermészetű információkat érzékel, mint a rádió, a tv, a mobil, és egyéb informatikai eszköz. Ezek mind hullámokon keresztül kommunikálnak, mint az infrahullámokkal működő távirányító, vagy az infra port a mobil és a számítógép között. Informatikus lévén tudom miről szól a kollektív tudat (internet) és a személyes tudat (memória) közvetlen kapcsolata. Számomra messze nem ezoterikus kérdés egy aura elemzése, vagy a távolbalátás (remoteviewing).

 

A KOLLEKTÍV ÉS EGYÉNI TUDAT KAPCSOLATA

Egy hullámtermészetű szubatomi frekvencia skála. Ez ugyanolyan hullámokon keresztül információkat közvetíteni képes tartomány, mint bármelyik másik elektromagnetikus alapokon működő információs technológia (áram, URH, infra, optikai kábel stb). Ennek személyes, egyéni rétegét – a tudat szempontjából – aurának szoktuk nevezni. Testközeli rétege aktuális gondolatainkat tartalmazza (hétköznapi tudat), távolabbi része mélyebb „háttérprogramokat futtat” (tudatalatti/személyiség), és a klasszikus auratojáson túli optikailag láthatatlan mezője már a kollektív tudatba mosódik (akasha?). Tehát az agyunkban realizálódó hullámtermészetű tudatunkat átszövi a kollektív tudat ugyanúgy, mint tudatalattink. Következésképpen a kollektív tudaton keresztüli távolbalátás, érzékelés, telepátia, stb csak úgy érzékelhető, ha tudatunktól függetlenítjük „magunkat”. Ezt hívjuk módosult tudatállapotnak. Ilyen az álom, a hipnózis, és még számtalan úton elért alacsony frekvenciája agyhullámainknak. Tehát aktuális gondolatainktól függetlenítve antennánkat, belesüppedünk a kollektív tudat végtelen frekvenciaarzenáljába, és innentől kezdődik …

 

A TUDATMEZŐ ÉRZÉKELÉSÉNEK TECHNIKÁJA

Melyet természetesen csak nagyon röviden áll módomban leírni. Miután lenyugtattuk agyhullámainkat, csak figyelmünk kiterjesztése, célunk megcímzése, és a bejövő információk megfigyelése/elemzése a feladat. Erre érdemes szánni pár percet, megéri. Figyelmünk célja jó, ha érdeklődéssel tölt el, ezért érzékszervünk jobban ki lesz hegyezve. Mivel hasonlatos hatodik érzékszervünk mindegyik más érzékszervünkhöz, ezért hasonlóan kell hozzáállni: ha valami érdekel minket, jobban érzékeljük, gyorsabb az „adatátvitel”. Ezután ha türelmesen megvárjuk a bejövő információkat, majd ellenőrizzük a valóságtartalmakat, majdnem teljesen biztosak lehetünk a kérdésre kapott válaszban. De soha ne vegyük a látottakat készpénznek, hiszen az információk analizálásakor a legkritikusabb lényeg, hogy megtanuljuk…

 

KISZŰRNI A TÉVEDÉSEKET

Tanítványaimon tapasztaltam, hogy mindenkinek vannak gyenge pontjai, amik tévedéseket tudnak okozni. Legáltalánosabbak: számok, bal-jobb keverés, és az életkorok meghatározása. Ha megismerjük saját gyenge pontunkat, máris tévedéseinknek 50%-át ki tudjuk szűrni. A többi tévedés puszta fantázia eredménye lesz az esetek 5 %-ában. Gyakorlással ugyanúgy felismerhetjük „dülöngélésünket”, mint ahogy biciklizés tanulása közben tesszük: tévedéseinkkel járó idegrendszeri jelek „beidegződnek”, majd 2-3 hét napi gyakorlás után automatikus reflex gondoskodik arról, hogy kezdetben tudatosan, majd tudat alatt ki tudjuk zárni fantáziatermékeinket. Szerencsére az intuíciót könnyebb „megtanulni” mint a biciklizést, mivel velünk született képesség a tudat érzékelése, a bicikli viszont nem az.

 

TUDATMEZŐ FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEI

Ugyanúgy megszámlálhatatlanok, mint ahány dologra látásunkat használhatjuk. Könnyebbé teszi életünket, ha hatodik érzékünkkel kiegészítve látunk dolgokat térben távol és időben előre, mivel a tudatmező az idő aspektusával kiegészítve legalább négy dimenziós. Hasznos lehet, ha egy hullámhosszra tudunk kerülni másokkal, így megérezzük gyermekünk betegségének lelki okát is. Könnyebben megtalálhatjuk elveszett tárgyainkat, vagy a legközelebbi parkolóhelyet. Érzékeljük az időjárási változásokat, és kikerülünk a dugóból. Ráérzünk, ha megromlott az étel, és tudjuk, ha késik partnerünk a találkozóról. Könnyebben megálmodhatjuk mit és hogyan kellene következő lépésben tennünk Gyakorlottabb formájában tudatalattinkkal, felsőbb énünkkel és entitásokkal, vagy elhunytakkal is kommunikálhatunk, vagy átnézhetjük az Akasha mélyebb aspektusait is. Feltalálók nagyobb találmányai is néha – de nem mindig – egyszerűen csak „leestek” (Tesla, Leo, Mengyelejev, Einstein, stb), mégis…

 

AZ EGYÜTTÉRZÉS

A legjobb felhasználási területe a tudat érzékelésének. Amikor képesek vagyunk veszekedő párunkkal egy hullámhosszra kerülni és megérteni a problémája mögötti valós problémát, vagy fenyegető főnökünkkel ténylegesen együtt érezni, és megérteni mit rontottunk el. Egy hullámhosszra kerülhetünk gyermekünkkel, hogy rájöjjünk, miért nem akar iskolába járni, és mi lenne a megoldás. De nem csak élőkre lehet ráhangolódni, az Akashán keresztül korábbi tudatformákkal is fel lehet venni a kommunikációs „hangot”: megtapasztalhatjuk Hitler és Jézus önvalóját, előítéletek nélkül megismerhetjük Bin Ladent és Busht. Buddhával és Krshnával tudunk feltétel nélkül, szubjektív vallási dogmáktól függetlenül együtt érezni, megérthetjük mit akarnak és miért, megérthetjük a bennünk rejlő mindenségnek egyre több aspektusát. Saját magunkon belüli megismerésen keresztül átéljük, és – láss csodát –, megszeretjük az egészet, úgy kint, mint ahogy bent! Ezt a tibetiek a Lodzsong szertartáson belüli Tong-Len technikának hívják, ami „küldés-fogadást” jelent. Információk fogadásának és küldésének ősi technikája, melyet leírni sem érdemes, mert itt nyugaton talán még a legelfajultabb ezoterikus ember is legyint, pedig minden kultúrában használták a sámánok/táltosok…a tibetieknek egyszerűen csak volt még legalább 2000 évük foglalkozni a téma tökéletesítésével, és így kialakították a világ talán leghatékonyabb tisztánlátás technikáját: az igazi együttérzést.

Bognár Tas - 2010 - Astronet

komment
Címkék: cikkek

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoinformatika.blog.hu/api/trackback/id/tr7714293895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása