Pszichoinformatika

A végtelen tudat ismeretlen területei.

Csoportos meditáció hatása bűnmegelőzésre

2016. március 01. 08:52 - Bognár Tas

Rendőrségi szakdolgozat

Stanka Zsuzsanna rendőr százados 1996-97-ben leadott szakdolgozata részletes kutatásokat ismertet -természetesen forrásokkal megjelölve- a meditáció hatásairól, kiemelve annak bűnözést csökkentő felhasználási lehetőségeiről.

group_meditation.JPG

Több érdekesség, fontos tanulmány és kutatás között megtalálhatjuk a Maharishi-effektus néven ismert teóriát a gyakorlatban: "Lényege, hogy a TM és a TM-Szidhi (a TM-nél intenzívebb és elõrehaladottabb) technika csoportos, egyazon helyen történõ gyakorlása koherenciát teremt a kollektív tudat mezejében (a kollektív tudattal kapcsolatban lásd C.G. Jung svájci pszichológus munkásságát), és ezzel rendteremtõ hatást fejt ki. A rendezettség semlegesíti a terület népességének negatív tendenciáit és megerõsíti a pozitív folyamatokat."

Röviden: négy héten át egy több ezer fős csoport együttes meditációjának köszönhetően egyértelműen mérhető volt Washingtonban a bűnözési adatok csökkenése, tehát a csoport meditatív állapota kihatott a tudatmezőre, ezzel a távolbahatást sikeresen alkalmazták.

Részletesebben a kutatás eredményeiről:
https://www.tminfo.hu/kutatasok/rendorszakdolg.html

Szólj hozzá!
Címkék: kutatasok

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoinformatika.blog.hu/api/trackback/id/tr308431334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása