Pszichoinformatika

A végtelen tudat ismeretlen területei.

A Maharishi-effektus

2022. április 15. 09:26 - Bognár Tas

Sikeres kísérlet a kollektív tudatmező átprogramozására

A Maharishi-effektus kísérletének lényege röviden megfogalmazva: bizonyítottan elérte a békéért egyszerre meditáló "kritikus tömeg", hogy környezetében a bűnügyi statisztika jelentősen csökkenjen a hivatalosan elvárt növekvő szinthez képest.

Előljáróban a kísérletben alkalmazott Transzdendentális Meditációról.

maharishi_collective_consciousness.jpeg

Kifejlesztője egy hindu szerzetes-fizikus, Maharishi Mahesh Yogi, aki védikus ismeretekre alapozva dolgozta ki az eljárást. Ennek lényege, hogy erőltetés nélkül hagyjuk tudatunkat a maga ütemében egyre mélyebb gondolati szintre jutni, egészen a gondolat születésének helyéig, amelyet a TM-ben Egyesített Mezőnek, a kreatív intelligencia forrásának neveznek. Az Egyesített Mezőt nevezik mások pszi-mezőnek, akasha krónikának, morfogenetikus mezőnek stb. Lényegében a kollektív tudat elmélete feltételezi, hogy az egyén tudata csak egy keresztezési pont egy pókhálóhoz hasonló interplanetáris hologramban, ahol minden mindennel és mindenkivel kapcsolódik időtől és tértől függetlenül, hasonlatosan neuronjaink szerkezeti kapcsolatrendszeréhez agyunkban.

A Maharishi kísérlet.

A kísérlet alapja -mely EEG műszerekkel már bizonyítást nyert-, hogy meditáció közben két ember agya között minden érzékszervi kapcsolat nélkül koherencia alakul ki. Ez azt jelenti, hogy az agyhullámok az EEG mintázatban ugyanazt a képet mutatják, egy hullámhosszra kerülnek, mint az köztudottan az elekromágneses mezőben a rádió adó és vevő esetében történik.

A kísérlet előkészítői matematikai modellek alapján feltételezték, hogy ha a lakosság 1%-a meditatív állapotban kisugárzásával nyugodt hullámokat generál tudatosan, akkor az a bűnügyi statisztikákban meg kell jelenjen. Az eredmények felülmúlták az elvárásokat.

Washington állam Columbia kerületében, 1993 júniusától júliusáig 4 héten keresztül meditált 4000 gyakorlott meditáló napi 15-20 percet egy időben. Ennek következtében egy ún. SCA szoftverrel, és a Standard Box-Jenkins modellező módszerrel kimutatható volt, hogy az elvárt 18%-os emelkedés a bűnözési statisztikákban 24,6%-os csökkenést mutatott, majd a kísérlet befejezése után még hetekig stagnált, mire visszatért a korábbi évek statisztikájának megfelelő mértékre.

Konklúzió.

Tudatunk kisugárzása a térben (szankszrit nyelven Akasha, mely teret, ürességet, égboltot is jelent) hatással van az abban található más tudatokra. Feltételezhetően nem csak emberek agyára/tudatára, de minden egyes olyan tudati hullámokat vevő élőlényre, vagy elektromágneses eszközre, ahol ez a hatás kimutatható.

A fenti összesített kivonat forrása:

Institute of Science, Technology and Public Policy: Results of the National Demonstration Project To Reduce Violent Crime In Washington D.C., June 7 to July 30, 1993.

https://research.miu.edu/maharishi-effect/reduced-violent-crime-in-washington-dc



Szólj hozzá!
Címkék: kutatasok

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoinformatika.blog.hu/api/trackback/id/tr7317808575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása