Pszichoinformatika

A végtelen tudat ismeretlen területei.

AZ EMBERI FELFOGÁS HATÁRAI – ÉS AMI ODAÁT VAN

2019. június 18. 11:43 - Bognár Tas

Ezoporta - 2011

 

A természetben nincs természetfeletti, csak rendkívül korlátolt ismereteink sorolnak természetesnek egyszerűen felfogható dolgokat, és természetfelettinek egyelőre felfoghatatlan, mégis természetes tényeket misztikusnak!

Mystica, a ködös homály.

A szó görögből latinba olvadása közben jelentését nem változtatta: ködös, homályos. A mai materiális társadalom számára minden misztikus, ami ködös és érthetetlen. Korlátolt felfogású körökben ma már divat kijelenteni, hogy aki misztikával foglalkozik, az hülyeséggel pocsékolja az idejét.

Valójában a misztikát kutatók olyan területeken próbálnak fényt gyújtani, ahol a mai tudomány a sötétben tapogatózik, és azt biztosan hiszem, hogy ez nem tudományellenes, hiszen tágítja ismereteinket minden olyan tevékenység, ami az ismeretlen felfedezésére elkötelezett. Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy a misztikus témák nagy része valóban keletkezhetett a materiális világból menekülő emberek fantáziája által.

A misztikát tagadó szkeptikus is hívő!

Kétféle ember létezik: hívő, és kutató.

Vannak vakon hívők, akik elhisznek mindent, anélkül, hogy kipróbálnák azt. Ugyanígy vannak olyan hívők, akik elhiszik, hogy ugyanezen dolgok nem léteznek. A vak szkeptikus, aki állítja, hogy nincs szellemvilág, nincs aura, nincs kézrátételes gyógyítás stb., egyszerű hívő, aki minden alap és bizonyíték hiányában biztosan elhiszi, hogy ezek -és más dolgok- nem léteznek. Ezen tagadók pontosan olyan korlátolt ismeretekkel rendelkeznek, mint azok a szélsőségesen spirituális emberek, akik elhisznek és biztosan állítanak mindent, gondolkodás és tapasztalat nélkül.

És vannak a kutatók, akik nyitottak a dolgok létezésére, nem tagadják azokat. Megismerni próbálják, és tapasztalatukat nem aktuális világnézetük bizonyítékaként ismerik el, inkább csak mint tapasztalat élik át.

A misztikus tapasztalat mérhetetlen?

A tudat által megélt misztikus tapasztalatokkal egyelőre csak annyi a probléma, hogy műszerekkel általában mérhetetlen...volt eddig. Jelen állás szerint viszont már tonnányi tudományosan regisztrált kísérlet áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy elgondolkozhassunk ezen tapasztalatokon. Telepátia, teleszomatika, intuíció, halál közeli élmények, testen kívüli élmények klinikai halál állapotában, aura, prekogníció, energetika és a többi...már számtalan esetben bizonyított tényként kezelhető.

Igaz, az eredmények mennyisége még nem elegendő, hiszen a telepátiát mindössze 100 éve „kutatják” alternatív kutatók, szinte nulla állami támogatással, miközben a tudomány egyik legfontosabb megválaszolatlan kérdése, hogy hol a tudat.

06_csakra_thermocam.jpg

Az itt látható hőkamerás fénykép egy energiagyógyász tenyércsakrájának aktivitását mutatja egzakt módon. A kamera a misztikus, vagy a tenyér, vagy a jelenség?

Otthon bárki kipróbálhatja a következő kísérletet: vegyen kézbe egy hőmérőt, miközben tévét néz, tehát nem koncentrál az adott területre. Ez után újra vegye kézbe a „lenullázott” hőmérőt, de azzal a határozott hittel, hogy ez a hőmérő egy valódi, élő beteg ember, és a tenyerén keresztül áramló energiával koncentráltan gyógyítja a távolban lévő személyt. Koncentrálni kell a tenyérre, és a „beteg” hőmérőre”! Az eredmény misztikusan szemmel látható! A hőmérő volt misztikus?

Másik otthoni kísérlet: tegyünk a szivárvány színeinek megfelelően néhány kristályt egy pohár vízbe pár órára, egy másik szobában ugyanezen vizet ugyanennyi órát hagyjuk állni. Majd kivéve a kristályokat, kóstoltassuk meg a két vizet valakivel, és nézzük meg a reakciót, lát-e ízbeli különbséget. Lehet, hogy a kristályokon keresztül misztikusan amplifikált frekvenciák hatással vannak a víz molekuláiban található energia állapotára, és ízlelőbimbóink elektromágneses ingerületeket közvetítő szenzorai ezt misztikusan megérzik?

Fanatikusok felhívhatnak 36 állatorvost azzal a kérdéssel: vannak-e problémák a macskák műtétjének naptári előjegyzéseit illetően. Egy oxfordi biológiaprofesszor (Ruper Sheldrake) eredménye: 36-ból 35 állatorvos állítja, hogy a macskákat nem találják gazdájuk a műtét napján, ezért az időpontot rendszeresen lemondják. Lehet, hogy a macskák misztikusan megérzik gazdájuk kisugárzását, vagy az állatorvosok egzakt tapasztalatai túl misztikusak?

Ha van egypetéjű ikerpár ismerősünk, vallassuk ki, milyen tapasztalatokkal rendelkeznek. Érdekes élmény egy erősáramú mérnök iker szájából hallani, hogy „intuícióban professzorok vagyunk testvéremmel”.

Mivel majd' egy évtizede alkalmazok és tanítok néhány misztikusnak tartott -ázsiai kolostorokban tanult- technikát, tapasztalom, hogy akármilyen szkeptikus is a tanítvány, rendre ugyanazokat az élményeket éli át auralátás és intuíció és még pár más technika alkalmazása közben, ott helyben a tanfolyamon, mint bármelyik -tőzsdés, orvos, rendőr, pszichiáter stb.- tanítvány! Így bizton állíthatom, hogy a misztikus képességek nem csak kiválasztottaknak adatott meg, hanem minden élőlény számára elérhető, tapasztalati szinten kipróbálható „varázslat”. Csak vennünk kell a bátorságot, hogy hiedelmeinket kicsit háttérbe helyezzük, és előtérbe a tapasztalatnak adjunk lehetőséget, így „csodásabb” élményekkel gazdagodhatunk.

 

Bognár Tas

www.pszichoinformatika.blog.hu

tasbognar@gmail.com

Szólj hozzá!
Címkék: cikkek

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoinformatika.blog.hu/api/trackback/id/tr6314899878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása