Pszichoinformatika

A végtelen tudat ismeretlen területei.

SPIRITUALITÁSRÓL SZKEPTIKUSOKNAK - Tudományos kísérletek

2019. június 12. 16:28 - Bognár Tas

Ezoporta - 2011

Cikkem célja, hogy racionális alapokon átláthatóvá tegyem azokat a „spirituális” tényeket, jelenségeket, felhasználható eszközöket, amikhez sokan kételkedően állnak hozzá, mindennemű háttérismeret nélkül, ezáltal elutasítva olyan dolgokat, amik teljesen természetesek, és mindennapi életünkben igen hasznosak lehetnek. Hasznos tényeket nem ismerni és elutasítani márpedig butaság!

Növények érzékelik kisugárzásunkat?

A tudomány tényként kezeli Heisenberg, Bohr és Planck óta -bár már Platón is erről filozofált 2500 éve-, hogy gyakorlatilag puszta energiából állunk. Márpedig a lányom is tudja, hogy a wifi egy energián lovagló információtenger! Nos, a poligráf szövetség elnöke (Cleve Backster) 1966 február másodikán pedig a következőt tapasztalta hirtelen felindulásból: mikor rákötötte egy növényre az akkor még csak elektromágneses hullámokat érzékelő egyszerű szerkezetét, és arra gondolt, hogy ezt a növényt meg kellene gyújtani...a poligráf ceruzája elkezdett maximum tartományban lengeni! Reagált az emberi gondolatra! Ráadásul -ahogy az minden tudományos kísérletben esszenciális- ezt a kísérletet meg tudta ismételni, és 10-ből 10 alkalommal ez sikerült is. Ezt ma is kipróbálhatjuk egy poligráffal, és tapasztalhatjuk saját szemünkkel, hogy a növények azonnal érzik kisugárzásunk minőségét!

Háziállat érzékeli gazdájának hazajövetelét?

Rupert Sheldrake - a Royal Society biokemikus professzora - publikálta '99-ben a Dogs That Know When Their Owners Are Coming Home című könyvében a következőt: kutyák 10-ből 9 alkalommal érzékelik mikor jön haza gazdájuk. Amikor nem érzékelik, akkor a kutyák általában a szemetesben turkáltak, vagy a szomszéd kutyája tüzelt, vagy más módon el volt terelve figyelmük, érzékelésük. Több száz kutyával végzett kísérlet erősen szkeptikusoknak is megengedi a feltételezést, hogy ez a 90%-os eredmény sejtet valamit! Egy egyszerű kísérletben Rupert felhívott 65 állatorvost, van-e probléma a macskák előjegyzésével...nem volt sikertelen! 64 állatorvos jelezte, hogy a macskák tulajdonosai le szokták mondani a bejegyzett időpontra való megjelenést, mivel a macska ilyenkor „eltűnik”. Az állatok tudják, mikor mire gondolunk?

Emberek érzékelik egymás gondolatait?

Senki számára nem ismeretlen a jelenség, mikor megérezzük egymást, tudjuk ki telefonál, érezzük a párunk gondolatát, tudjuk, ha a gyerekkel baj van. Egy kísérlet azonban egyértelműen kimutatta, hogy meditatív állapotban agyhullámaink 92%-os összhangot mutatnak egy másik, mellettünk meditáló ember agyhullámaival... egy hullámhosszra kerülünk egymással meditáció közben, alvás közben, pecázás közben, sörözés közben stb.

A kísérlet érdekes mellékterméke volt, hogy egy szerelmes párra kötött EEG azonnal 90%-os összhangot mutatott a két kísérleti alany agyhullámait illetően...ez azért talán elgondolkodtató! Nem voltak öt érzékszervi kapcsolatban! Tehát lehet, hogy a hatodik érzék nem egy antitudományos téma? Lehet, hogy érdemes lenne vele foglalkozni? Lehet, hogy a tudat -melyről a tudomány sem tudja hol található- valahol az energiában keresendő? Bár tudjuk, hogy minden információ energián keresztül jön-megy (optikai kábel, infra, URH stb), még mindig le vagyunk maradva a molekuláris világban, miközben tudjuk, hogy annak 99.99%-a energia = információ!

Az okos tudósokról pár példa

A 19. század matematikusai arra a következtetésre jutottak, hogy a vonat nem haladhat gyorsabban 34 km/h sebességnél, mert az utasok megfulladnának a levegő összesűrűsödésétől.

Száz éve sincs, hogy tudósok bebizonyították, egy tárgy, amely nehezebb a levegőnél, sohasem lesz alkalmas repülésre. A repüléssel kapcsolatos kételyeket az első repülők levegőbe emelkedése sem tudta eloszlatni.

Amikor a német Hermann Oberth 1917-ben megalkotta a rakétaelméletét, egy tudós kollégája még 60 évvel később is így nyilatkozott róla: “Az asztronautika egy lépcsőfokon áll az asztrológiával.” Pár nappal később elindult az első szputnyik a világűrbe!

D. F. Zanuck, a 20th Century Fox filmgyár elnöke lebecsülte az első televíziót 1946-ban: “Elég lesz fél év, hogy az emberek belefáradjanak ennek a televíziónak nevezett fadoboznak a nézésébe.”

A greenwichi csillagvizsgáló igazgatója sir Harold Spencer Jones 1957-ben kijelentette: “Az ember soha sem fogja a lábát a Holdra tenni.” 12 évvel később az Apolló-11 űrhajó leszállt a Holdra, és a legénysége ott hagyta lábnyomát.

Az autó tömeggyártását elindító Henry Ford ügyvédje, H. Rackham, is azt tartotta az autóról, hogy: “A lónak van jövője, az autóra viszont senki sem fog emlékezni.”

Amikor Graham Bell bemutatta találmányát a telefont, a Western Union elnökének, W. Norton ezzel a megjegyzéssel utasította vissza: “Mit kezdjünk ezzel a játékszerrel?”

Szűk látókörűség terén Charles Duell amerikai gyáros viszi el a pálmát, egy, az 1892-ben tett kijelentésével, mely szerint: “Mindent feltaláltunk már, amit fel lehetett találni.” A már mindent feltaláltunk nézet oly annyira általánossá vált, hogy az 1880-as években több francia tudós azzal a javaslattal fordult a parlamenthez, hogy zárják be a Szabadalmi Hivatalt, mert az egy sóhivatal, hiszen mindent feltaláltunk már...mindezt Edison és Tesla előtt :)

Akkor a mai felismeréseink, spirituális tapasztalataink, kísérleti eredményeink vajon mikor érnek célba?

Bognár Tas

Ezoporta - 2011

 

Szólj hozzá!
Címkék: cikkek

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoinformatika.blog.hu/api/trackback/id/tr2614890990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása