Pszichoinformatika

A végtelen tudat ismeretlen területei.

PSZICHOINFORMATIKA III.

2019. május 21. 08:34 - Bognár Tas

Ezoporta - 2012

PSZICHOINFORMATIKA III.

Tudatos Álmodás

Az Ezoporta előző számaiban már volt szó a pszichoinformatika „vételi” lehetőségeiről (tisztánlátás), azaz az intuícióról, majd az előző számban testünk és tudatunk átprogramozására, életünk megváltoztatására, vagy más tudatok pozitív értelemben vett hackelésére, gyógyítására találhattunk technikákat. Most a pszichoinformatika éjszakai lehetőségeit vesszük át dióhéjban. Öt éves ázsiai tanulmányaim során tibetiektől tanult technikákat adok át tanfolyamaimon, és tapasztalatom, hogy a pszichoinformatika alkalmazására mindenki képes!

 

Irányított túlvilág

Életünk egyharmadát teljesen tudattalanul töltjük, miközben álmaink saját énünk mélyebb aspektusaiba enged betekinteni, sőt: múltunkról, jelenünkről és jövőnkről is szól. A tudatos álmodás nem csak annyit jelent, hogy éber tudattal megfigyeljük álmainkat. Azokat irányításunk alá is tudjuk venni, mely azon túl hogy igen szórakoztató, még számtalan -ha nem végtelen- lehetőséget is tartogat számunkra.

A tudatos álmodásra mindenki képes, még akkor is, ha eleddig még csak nem is emlékezett álmaira. Könnyen elsajátítható, és roppant hasznos technika. Mindössze pár napot kell szánnunk a gyakorlatokra, és igen hamar egy határozottan új élményben lesz részünk. Kezdetben álmaink változnak meg gyökeresen, majd éber életünkre tett hatása révén énünk is feljődik, és sorsunk is abba az irányba változik, amerre igazán szükséges, illetve amerre mi tudatosan akarjuk, hogy változzon.

A tibetiek -akiktől tanultam- úgy tartják, hogy az álmok irányításával túlvilági életünk irányítása is kezünkbe kerül.

 

A tudatos álmodás korlátlan lehetőségei

Álmunkban tudatossá válva mindent megtehetünk, amire vágyunk, fizikai korlátok nélkül. Kiélhetjük elfojtott vágyainkat, túlléphetünk korábbi korlátainkon. Mindenki tud álmában repülni, a rokkant is tud újra könnyedén járni, és a látását elvesztett ember is tud újra gyönyörködni az álomvilágban. Előadások, versenyek előtt tehetünk aktív főpróbát a tudatalatti mérhetetlen mermóriájának segítségével. Átnézhetjük a tanultakat vizsgánk előtt, melyre felkészülésünket lelkileg is megerősíthetjük.

Lelki problémáink gyökerét könnyebben felismerhetjük és kezelhetjük, ezzel segítve gyógyulásunkat testi-lelki szinten. Kérhetünk tanácsokat mesterektől, meglelhetjük a hiányzó láncszemet aktuális találmányunkhoz (ahogy azt sok-sok feltaláló tette a múltban). Kaphatunk éppen készülő regényünkhöz, festményünkhöz vagy tanításunkhoz tonnányi ötletet. Találkozhatunk ismerősünkkel álmunkban, hogy rendezzük ügyeinket. Elhunyt rokonokkal ugyanúgy találkozhatunk álmunkban, mint távoli szeretteinkkel.

Nem túlzás állítani, hogy éjszakai életünk megtelik értelemmel. Tudatosságunk nappali életünkre is kihat, mélyebb tudatalattink megismerése mérhetetlenül megváltoztathatja múltunkról alkotott képünket, és a jövőbe vetett hitünket. Kapcsolatunk a belsőbb és felsőbb világgal konkrétan megnyílik, és közvetlen útmutatások segítségével az élet minden területére kihat! Gyakorlatilag kezünkbe kapunk egy teljesen új világot, teljesen új képességekkel, és egy teljesen új és mély értelemmel látja el tudatunkat...örökre!

 

A technikák

Az alábbi technikákat tudósok, professzorok és álomkutatók fejlesztették ki, melyeket következetesen érdemes gyakorolni, főleg az első pár napban, de legalább addig, míg az első tudatosan irányított álom meg nem érkezik. Többnyire már az első „tudatos nap” után tudatossá válunk álmunkban. Tehát tudni fogjuk, hogy ez álom, de még nem tudjuk irányítani. Irányítása további gyakorlást igényel.

Két fő gyakorlat létezik. Az egyik a valóság-teszt, a másik pedig a REM fázisban történő felébredés, majd visszatérés az álomba tudatosan. Természetesen többféle technika létezik még, melyeket mind nem áll most módomban leírni (tanfolyamomon megtanulható, a www.auraszakerto.hu oldalon lehet érdeklődni).

 

MILD (Mnemonic-Initiated Lucid Dream)

A MILD-technika (Mnemonic-Initiated Lucid Dream) az egyik legkönnyebb gyakorlat, melynek lényege a valóság teszt: nappal legalább fél óránként megnézzük, álmodunk-e, vagy sem, fura dolgokat keresünk térben és időben, mindig feltételezve, hogy „lehet hogy álmodom?”. Mint tudjuk, amit naponta rendszeresen elvégzünk, azt álmunkban szintén nagyobb gyakorisággal fogjuk megismételni. A teszteket fél óránként legalább fél vagy egy percig kell végezni. Ezen kívül bármi szokatlan dolog történik nappali életünkben (pl. villámlás, tüzijáték, kiabáló szomszéd stb.), akkor is külön végezzük el a teszteket…hiszen álmunkban nagyon sok fura dolog történik, és erről eszünkbe fog jutni, hogy álmodunk. Sokféleképpen kell tesztelni különböző kérdésekkel vajon tényleg álmodunk-e, és ezt garantáltan álmunkban is meg fogjuk tenni, ám ott minden „kicsit” más, és felismerjük, hogy álmodunk.

 

WILD (Wake-InitiatedLucid Dream)

A WILD-technika picit nehezebb gyakorlat, mely legfőképp abban különbözik a többitől, hogy teljesen éber tudattal kerülünk át álomvilágunkba. Legjobb teljesen kipihent állapotban, reggel, vagy délután elvégezni a gyakorlatot.

Feküdjünk le kényelmesen, lazítsuk el testünknek minden porcikáját a relaxáció bármely formájával, közben folyamatosan tartsuk figyelmünket éberen, melynek különböző metódusai vannak: lehet a test különböző pontjaira egyszerre figyelni, figyelhetjük a légzésünket, vizuálisan sétálhatunk egy lépcsőn vagy egy hegyről lefelé. Szépen lassan egy olyan világ kezd kialakulni, amin látszik, hogy ezt már nem mi kreáltuk, hanem létrejött magától. Ez az álomvilág, ahol tudatosan vagyunk jelen, és azt tudatosan tudjuk is irányítani illetve teljesen megváltoztatni. Amennyiben egy konkrét történetbe akarunk csöppenni, vagy nagyon fontos dolgot szeretnénk megtudni a tudatmezőből, akkor az egész gyakorlatot egy önszuggesztió, megerősítés, vizualizált vágy és gondolat előzze meg.

 

Bognár Tas

pszichoinformatika.blog.hu

Szólj hozzá!
Címkék: cikkek

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoinformatika.blog.hu/api/trackback/id/tr9014841408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása