Pszichoinformatika

A végtelen tudat ismeretlen területei.

MINDEN FEJBEN DŐL EL!

2018. október 15. 17:06 - Bognár Tas

Cosmopolitan - 2009

Fogyni akarsz? Minden fejben dől el!


A tudatodban lévő rutinok közvetlen hatással vannak tested napi szinten elvégzett cselekedeteire, ám ezek szerencsére átprogramozhatók! Ha Pavlov professzornak sikerült megvalósítania, hogy kutyái egy lámpavillanásra éhségérzetet produkáljanak, miért ne tudnád Te is önszuggesztióval elérni, hogy a kívánt étel látványa telítettség érzetet adjon, akár 4 héten belül?


Lelked irányítja testedet!

A tudat mozgósítja az élet szinte minden aspektusát, beleértve testi funkcióidat, pszichikai vágyaidat. A test készségesen reagál minden tudati berögződésre, megszokásra, akárcsak Pavlov kutyája. Egy csecsemőnek aligha, ám egy felnőttnek elég pusztán arra gondolnia, hogy beleharap egy lédús citromba, máris rendkívül összetett neurobiológiai folyamatok kezdik szervezetét irányítani.

A lelked mélyén lévő „programok” tested gépezetét közvetlen irányítás alatt tartják, gyakran pedig a gyermekkorban beidegződött szülői minták, vagy megszokott rutinok mozgatják azokat a folyamatokat, melyek elhízáshoz vezetnek. Gyermekkorban az agyhullámok alacsony frekvencián működnek, ezek hipnózis alkalmazásakor tapasztalhatóak. Tehát a gyermek - ha ébernek is látszik napi tevékenységei közben- folyamatos hipnózis alatt áll!

Talán észre sem veszed, de minden ember ki van szolgáltatva ennek a mechanizmusnak, még ha nem is tud róla. Egyesek akkor esznek, ha problémájuk van, mások rágyújtanak, vagy isznak, és valaki a körmét rágja, hogy oldja a feszültséget. Ez a jelenség az orális fixáció.

 

A problémára a kiváltó ok megoldás!

Ha ki vagy szolgáltatva beprogramozott tudatodnak, egyszerűen újra kell programoznod a napi rituálékat. Ha a gyermekkori hipnotikus állapotban épült be a rutin, akkor ugyanabba a mély tudatállapotba ereszkedés, és az ott található emlékképek „átfestése” adhat végleges megszabadulást a rögeszméidtől. Az önhipnózis közben kapott mentális képeken keresztül, mély, módosult tudatállapotban - kikapcsolva a legmagasabb személyiségjegyek logikai, kritikai hatását - olyan idegingereket élhetsz át, melyek közvetlenül hatnak az ősi, kéreg alatti idegközpontokra, és ezen keresztül egész szervezetedre. Egy kép hatására mind az éhségérzet, mind a telítettség érzete is aktivizálható!

Szakértőnk véleménye szerint hiába diétázol, vagy szedsz fogyókúrás készítményeket, tudatod „átprogramozása” nélkül az eredmény felszínes, sikertelen lehet. Ám tudatod átkapcsolása mellett figyelned kell a rendszeres mozgásra, az egészséges táplálkozásra, ezért az elhízás okától véglegesen testi, lelki és szellemi módon szabadulhatsz meg!


Fordulj hipnoterapeutához!

Ha azonnali, látványos sikert szeretnél, keress fel olyan elismert hipnoterapeutát, aki személyre szabott, megfelelő tényfeltárást is végez, illetve átnézi a tudatalattiban lévő okokat, majd erre szabja az egyéni metódust. Ha tartós, otthon is alkalmazható módszerek után vágysz, érdemes elsajátítanod bizonyos öngyógyító technikákat (Pránanadi, Agykontroll, NLP stb), és bár így magadon kell dolgoznod, visszaeséskor ingyen segítségért fordulhatsz újra önmagadhoz!

Az Elite Clinic spanyol magánklinikán hipnoterapeuta szakember ültette be hipnózisban a lefogyni vágyó tudatába, hogy gyomorgyűrű műtéten esett át –mondja Bognár Tas. Étvágya jelentősen csökkent, telítettségérzete étkezés közben azonnal jelentkezett, és a „műtét” semmilyen negatív mellékhatást nem produkált. A hipnoterapeuta részletesen végigvezette páciensét a műtét főbb mozzanatain, melyet a delikvens belső mentális képekben tárolt tudatában, a kliens a kezelés után még hónapokon keresztül emlékezett a mentálisan beprogramozott altatószer illatára is! Összesen 45 kilótól szabadult meg, hiszen golflabdányinak érezte gyomrát, a hipnoterapeuta szuggesztiójának megfelelően.


Relaxálj nyugodt légkörben!

Bognár Tas otthon is elvégezhető módszert javasol:

1. Kerülj kényelmes, ingermentes környezetben mély, módosult és meditatív tudatállapotba.

2. Amint kezeid nehéznek tűnnek, esetleg túl könnyeddé válnak, kezdd el a következő vizualizációt.

3. Röviden, sötét képekkel idézd fel emlékeidben, belső látással, a lehető legtöbb olyan helyzetet, amitől meg szeretnél szabadulni (szégyenhelyzet, vágykeltő szituáció, negatív jövőkép stb.).

4. Ezt követően hosszasan, pozitív érzésekkel, világos és színes képekkel társítva alkosd meg vizuálisan tudatodban az elérni kívánt célt: sétálj könnyed léptekkel nagyobb méretű sötét ruháid helyett egy karcsú nőnek való kollekcióban. Vizualizáld, ahogy megkínálnak sütivel, és Te azt mondod, most inkább egy pohár vizet kívánsz, mindezt átélt tudatállapotban tedd meg!

Mélyen vizualizáld, ahogyan a víz az édesség hatására termelődött gyomorsavat lemossa, és Te tökéletesen kielégült állapotba kerülsz. Az ehhez hasonló helyzeteket részletesen vizualizáld, és éld át emocionálisan is, amennyire csak lehet!

Lásd, ahogy egy pizzéria mellett elhaladva felmerül az evésvágy benned, majd képzeld el, hogy a vizet kívánod, megiszod, és telítettséget érzel. A harmadik pontot kihagyva, az összes többit naponta, minden reggel végezd el, mielőtt kibújsz az ágyból, hiszen felkelés előtt agyhullámaid még hipnotikus állapotban vannak!

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: tasbognar@gmail.com

Bognár Tas - 2009 - Cosmopolitan

Szólj hozzá!
Címkék: cikkek

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoinformatika.blog.hu/api/trackback/id/tr1714303091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása