Pszichoinformatika

A végtelen tudat ismeretlen területei.

Egy intuitív orvos tapasztalatai és felismerései

2016. augusztus 02. 10:43 - Bognár Tas

Kedves Tas!

Bár naponta tudnék szakmai intuícióról beszámolni, de ezt a történetet szeretném megosztani veled.

Orvosként az intuíciót rendszeresen gyakorlom, folyamatosan megérzem pácienseimnek mi az igazi problémája. A napokban viszont minden elvárást felülmúlóan jól működött az intuícióm, és mindjárt kitérek a felismerésre is.

paracelsus.jpg

Asszisztensem közölni szerette volna a vérképnek három fontos adatát, majd kértem, hogy hagyjon időt, megnézem intuitíve. Azt tudni kell, hogy az asszisztenseim is gyakorolnak, mióta Nálad voltam tanfolyamon, tehát nem néztek komplett hülyének.

Nos, mind a három fontosabb eredményt pontosan eltaláltam, nem csak azokat, amik érdekeltek aktuálisan, hanem azokat is, amik éppen nem fontosak.

Elgondolkoztam, hogy bizonyos szakmákban az intuíció -hacsaknem minden szakmában- mennyire fontos, illetve hogy valójában az intuíció nem csak szimplán telepátia, hanem 30 éves szakmai tapasztalattal van már egy "öreg róka" megérzés.

Tehát egy ingatlanos, 30 év tapasztalattal ránéz egy telekre, "megszagolja" a környezetet, a piacot, a vevőkört, és meg tudja pontosabban mondani intuitíve, mennyibe kerül a telek. Ránézek egy páciensre, és tudom, hogy veseköve van. Tehát az intuíció összekapcsolódik korábbi tapasztalatainkkal, így szerintem egy intuitív kőműves is látja, ha a malter gyenge, megérzi, hogy szétesik a ház.

Tehát javaslom minden orvosnak, hogy fogadják meg Paracelsus azon mondását, hogy az intuíció előbbre való, mert ugye Paracelsust nemcsak a fizikailag érzékelhető tünetek és kórok érdekelték, hanem a teljes ember, minden lelki és szellemi indíttatásával együtt.

Nos, tovább nem szeretnék filozofálni, csak ennyit szerettem volna leírni Neked!

Szép napot!

Csilla

komment
Címkék: intuicio

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoinformatika.blog.hu/api/trackback/id/tr288929760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása